100 timers højskole på fem dage!

Har du fortrudt du aldrig kom på højskole, eller ved du ikke hvad du vil i dit sabbatår? Overvejer du pitstop, eller trænger du bare 100 timers intenst fællesskab, nærvær, fordybelse, latter og højskolesang. Så er GEJST lige noget for dig! I løbet af fire dage kan du smage på højskolelivet gennem et af fem spor. Sporene arrangeres af tidligere elever, som alle brænder for det, de laver inden for eksistens, musik, kunst, kajak eller ølkundskab. Derudover bliver der masser af tid til at opleve hvad højskolelivet ellers kan give dig; Badeture, hængekøjehygge, foredrag og fest til den lyse morgen.

Kurset varer fem forrygende dage og henvender sig til alle – så om du har tilknytning til Silkeborg Højskole eller ej, så er du meget velkommen på Gejst!

Læs mere om de forskellige spor nedenunder.

GEJST 2020

Humleholdet // Kristian Munk og Rasmus Asmussen

Ølsmagning – Ølbrygning – Ølkultur

Hvis du gerne vil blive bedre til at sætte pris på øllets forskellige duft- og smagsnuancer, blive klogere på øl gennem tid og rum, eller finde svaret på, hvorfor IPA og det sure øl er populært for tiden, så er Humleholdet noget for dig! I løbet af ugen dykker vi ned i emner som øllets historie, kultur, nutidige tendenser og de tekniske processer, der ligger bag ølbrygning. Vi skal nemlig smage en masse forskelligt øl, besøge et mikrobryggeri og ikke mindst brygge vores helt eget smagfulde øl! Det bliver nogle dage fyldt med en højtravende blanding af sanselige indtryk, læring gennem teori såvel som praksis samt en god portion højskoleånd. Vi glæder os til at skåle med dig!

 

Kajak // Mads Højrup og Charlotte Kjær Madsen

Velkommen til kajak på GEJST! På dette spor skal vi ro kajak og arbejde med turfærdigheder, der giver jer evner til at tage på gruppeture i kajak. Vi skal arbejde med sikkerhed på vandet og ulykkeshåndtering, når man er væk fra land. Udover redninger vil vi også øve os på flere forskellige måder at skabe sikkerhed, der kan bruges på alle vanddybder. Ved siden af sikkerheden, kommer vi til at arbejde med teknikker, der går ud over den basale kajakkendskab, men vores krav til dig er kun, at du har prøvet at vælte i en havkajak eller polokajak, og at du har mod at prøve nye ting på vandet.

Vi glæder os til at dele vores kajakglæde, til at tage jer med på tur, og til at arbejde med teknik med jer. 

 

Eksistens – 10’erne der gik  //  Ingeborg Knudsen og Sofia Shankar

På dette spor stiller vi skarpt på de seneste 10 år. Vi kigger på det forgangne årti ud fra tre udgangspunkter: Samfund, Ideer og Kultur. Samfundsmæssigt vil vi i løbet af ugen dykke ned i de politiske strømninger, der har præget 10’erne i ind- og udland. Idéhistorisk kigger vi på de idéer, der har formet tidens tanker, mennesker og teknologier, og kulturelt tager vi et blik på nogle af 10’ernes største værker inden for film, musik og litteratur.

Gennem spændende oplæg, ture ud i det blå og meget mere vil vi på dette spor blive klogere på, hvilken betydning 10’erne har haft for den fremtid, vi nu går i møde. Dette spor er for dig, der er nysgerrig på, hvad vores verden er præget af, og hvordan det har betydning for os, der lever i den. Det er for dig, der synes det er sjovt at blive oplyst og diskutere med dine medmennesker. Vi glæder os til en uge med kaffe i koppen, højt til loftet og en gejst for at blive klogere på samfundet, sig selv og hinanden!

 

Grafik // Emma Raun, Josefine Hyldal og Emma Hjortkær 

Grafik er en gammel praksis, og har præget kunsthistorien gennem flere århundrede. Den er langt fra out-dated, ses stadig på den kunstneriske scene, og kan også prøves på dette års sommerhøjskole Gejst. Vi skal på grafiksporet beskæftige os med forskellige metoder og teknikker såsom højtryksteknik og dybtryksteknik, som giver forskellige muligheder for visuelle udtryk. Vi skal se på internationale og danske grafiske kunstnere, både før og i samtidskunsten, som kan inspirere til eget kunstnerisk udtryk og belyse de mange muligheder der gemmer sig i denne gamle praksis. Når man har fundet et personligt udtryk eller det perfekte motiv, er det smukke også ved grafik, at du kan trykke stribevis af dem, og forære til alle dem, der mangler kunst på matriklen. 

Så tilmeld dig grafik-sporet på Gejst, hvis du har lyst til at prøve kræfter med denne spændende kreative proces!

 

På Vildspor // Birka Froda og Søren Røn

Træk en gammel sweater på, hæld noget kaffe i koppen, tænd ild i piben og tag med os ud i det fri! Vi skruer lidt ned for blusset i asfaltjunglen derhjemme og skruer op for den åbne ild og for mad der smager af eventyr. Noget af maden tager vi også med os på eventyr – måske vi bliver våde på vejen, men vi lover at vi nok skal blive tørre igen.

Så hvis du mangler en undskyldning for at tænde et bål, gerne vil tilberede og smage noget eventyrligt bålmad, måske godt kunne tænke dig at falde i søvn under stjernerne, bare gerne vil snitte lidt i en pind, trænger til at komme i skoven eller måske bare til lidt frisk luft i godt selskab……  Da er du på rette spor!

Vi glæder os til at se jer til 4 dage med fuldt blus på friluftshygge og -oplevelser, hvor alle kan være med, uanset om man ejer en gammel sweater eller ej!

 

Boldspil // Ida Dolmer og Mads Smed

Går du derhjemme og tripper efter at opleve eller genopleve Silkeborg Højskoles famøse hold- og sportsånd – og har du ovenikøbet masser af energi i årerne og gode kampråb i ærmet, så skal du da bydes så hjerteligt velkommen på boldspilssporet på dette års Gejst! På boldspilssporet vil i løbet af fire dage give dig rig mulighed for at kaste dig ud i forskellige fede sportsgrene – kendte som ukendte. Du kan forvente masser adrenalin og kamp, holdgejst og samarbejde, sjov og spas og ikke mindst grin og prust. Det eneste du på forhånd skal gøre, er at pakke dit fedeste joggingsæt og ellers bare komme, som du er. Er du sportsudøver eller ej – så er boldspilssporet noget for DIG! Vi ses!

Dato: 2.- 6. august 2020

Arrangør: Silkeborg Højskoles Elevforening

Sted: Silkeborg Højskole

Fortæl mig hvad GEJST er.