100 timers højskole på fem dage!

100 TIMERS INTENSIV HØJSKOLE FYLDT MED STJERNESTUNDER, FORDYBELSE, FART OG FRIHED.

På sommerkurset Gejst smider Elevforeningen lærerne ud og låner Silkeborg Højskole i fem dage med alt hvad et højskoleophold indebærer. De får hjælp af Truppen, der består af en flok passionerede tidligere elever, der vil afvikle seks forskellige spor inden for det, de brænder allermest for. Du vælger dig ind på et spor og følger det i alle fem dage, så der bliver tid til at gå helt i dybden eller måske opdage det for første gang.

I et tætpakket program finder vi selvfølgelig også tid til hængekøje-hygge og fællessang med nye og gamle venner.

Gejst er for dig, der vil tilbage og besøge din gamle højskole og måske prøve noget af det, du ikke nåede, mens du gik her. Gejst er for dig, som måske bare aldrig kom afsted eller dig, som gerne vil have en smagsprøve på hvad højskole er – Gejst er nemlig en kopi af et helt højskoleophold på fem dage. Uanset om du er til fart, fordybelse eller fest byder Gejst på en maggiterning af alt det bedste et højskoleliv har at byde på.

GEJST TIL ALLE
Du følger dit spor gennem alle fem dage, så du får tid til at komme helt i dybden med dit valgte emne. Du får selvfølgelig også masser af fællesskab og højskoleliv med i pakken. Gejst er spækket med skøn højskolesang, fællesskab, inspirerende oplæg og musikalske oplevelser, inden vi runder ugen af med en fest af dimensioner.

PÅ SPORET
Ved tilmelding skal du vælge et af nedstående spor, som du følger gennem hele kurset.

Destination X
På Destination X er programmet hemmeligt: I små hold skal I hver dag finde nye spor og koder i gådefulde og unikke kroge af Silkeborg. Måske skal vi ned i en bunker, finde spor i gamle jættestuer eller ræse på SUP-boards.  Det kræver strategi, nysgerrighed og samarbejde. Du vil blive udfordret på dine sanser, opleve høj intensitet og i samarbejde med holdkammerater finde frem til Destination X. Hvem kommer først?

Fumle med humle
Er du nysgerrig på øl? Har du svært ved at navigere i alle de forskellige øltyper? Er du interesseret i, hvordan du selv kan komme til at brygge øl og ikke mindst, hvordan der bliver brygget øl på professionelle bryghuse? Så er Fumle med humle lige noget for dig! Vi vil tage et dyk ned i øllets verden, hvor vi gennem forskellige aktiviteter vil få et meget bredere kendskab til, hvad godt øl faktisk er.  Bemærk: Sporet indeholder en egenbetaling på 250 kr., der går til indkøb af øl og dagstur.

How to sport (udsolgt)
På How to Sport skal vi afprøve en række forskellige discipliner til vands og til lands, men dog ikke i luften. På sporet skal vi prøve kræfter med alskens bevægelsesaktiviteter mellem yoga og squash. Alle kan deltage uanset niveau. Det eneste vi forventer af dig er gåpåmod, sved og en vilje til at give den én over nakken.

Kor
På korsporet dykker vi ned i populære sange med fokus på, hvordan man som kor kan finde ind i de musikkens stemninger og følelser og formidle dem til publikum. Repertoiret består af rytmisk musik og vi skal både omkring Minds of 99 og Nick Jonas. Der vil være sange, vi kan få til at fungere på ti minutter, og sange vi skal arbejde i dybden med hele ugen. Alle er velkomne uanset niveau eller erfaring; det vigtigste er den gode stemning i korlokalet, hvor vi hver især bliver klogere på stemmens bidrag til den musikalske helhed.

Trailrun og træarbejde
Kom med på adventure race i Silkeborgs fantastiske natur og kobl af med godt gammeldags håndværk: træarbejde. Du kan lave din helt egen bushcraft-foldesav, så vi kommer helt bestemt ud over den gængse paletkniv eller træske.
Sporet kræver hverken højt kondital eller snedkerhænder, så alle er velkomne.

Keramik: Skulpturel brugskunst
Er du også vild med at kvætse, dreje, begitte og ikke mindst pølse? Uanset hvor bekendt du er med disse termer, er du velkommen hos os. Med undervisning i forskellige teknikker og vejledning i lerets beskaffenhed, skal vi lave keramik, du ikke finder hos den lokale Kop&Kande. Vi ønsker at skabe rum for fordybelse, undersøge lerets muligheder samt udforske feltet mellem skulptur og brugskunst. Vi glæder os til at benytte skolens nyrenoverede keramikfaciliteter sammen med jer. Bemærk: Sporet indeholder en egenbetaling på 250 kr., der går til indkøb af materialer.

GEJST 2021

Dato: 1.- 5. august 2021

Arrangør: Silkeborg Højskoles Elevforening

Sted: Silkeborg Højskole

Fortæl mig hvad GEJST er.