100 timers højskole på fem dage!

Sommerhøjskole GEJST byder på 100 timers intensiv højskole for dig, der gerne vil prøve højskolelivet af eller genopleve det. Gå i dybden med ét af de seks spor; Kajak, Humleholdet, Kunst, Idræt, Friluftsliv eller DestinationX-light. Sporene arrangeres af sammen med højskolens elevforening af en flok engagerede tidligere elever fra Silkeborg Højskole, der hver især brænder for deres niche, og vil dele ud af deres ekspertviden på området. Udover fordybelse på sporene byder GEJST også på foredrag, masser af højskolesang, fællesskab, nærvær og selvfølgelig et brag af en afslutningsfest. 

Læs mere om de forskellige spor nedenunder.

GEJST 2021

Humleholdet // Kristian Munk og Rasmus Asmussen

Humleholdet er noget for dig, der gerne vil udvide din ølhorisont – både på smag, duft, teori og praksis. Øllets smagsnuancer er mange: det sure, det søde, det bitre, og endda det salte! Vi skal derfor gennemgå et bredt spektrum af smagsoplevelser, og dette vil foregå i selskab med kyndige øl-eksperter og entusiaster, som vil være med til at gøre en god stund med øl til en rigtig oplevelse. Forbered dig derfor på at smage mange forskellige, men også interessante og lækre smage inden for et utal af forskellige øl. Det skal dog ikke kun handle om at drikke øl; vi skal selvfølgelig også brygge vores helt eget øl samt besøge et af Danmarks allerbedste mikrobryggerier.

Vi glæder os til at skåle med dig!

 

Kajak // Mads Højrup og Charlotte Kjær Madsen

På kajak sporet skal vi arbejde med kajakken som legetøj. Samtidigt med at vi øver teknik, kommer vi til at italesætte, hvilken rolle kajakken har spillet, og nu spiller for mennesker. På kurset skal vi øve teknik, redninger og vænne os til vandet. Vi kommer til at benytte os af leg til at lære kajakken og vandet at kende, så alle kommer til at ende i søvandet en gang imellem. På kurset vil vi også bruge en dag på en lille dagstur.

Vi glæder os til at dele vores kajakglæde, til at tage jer med på tur, og til at arbejde med teknik med jer. 

 

Destination X  //  Jonathan Bay, Jonathan X og Marie Toft

På Destination X er programmet hemmeligt: I små hold skal I hver dag finde nye spor og koder i og rundt omkring gådefulde og unikke kroge af Silkeborg. Derfra handler det om at komme først til Destination X.  Det kræver strategi, nysgerrighed og samarbejde. Hvem finder først frem?

Hvem ved: måske skal vi ned I bunker, finde spor i en gammel jættestue, eller lave ræs på SUP-boards?

 

Kunst // Emma Raun, Josefine Hyldal og Emma Hjortkær 

Kroppen i Kunsten er sporet for dig, der har lyst til at udforske sanselighed; både kropsligt og materielt. Alle har en krop at forholde sig til, om man er nybegynder eller erfaren i kunstens verden. Alle kan derfor deltage, når vi b.la. tager på museum, tegner croquis og arbejder med skulpturen som kunstmedium i form af personlige værker.

 

Friluftsliv // Birka Froda og Søren Røn

Søhøjlandet kalder og tiden er til at snøre støvlerne, gribe padlen, pakke rygsækken og begive sig derudad, til lands, til vands og i højderne. På dagsture i området omkring Silkeborg Højskole kommer vi til at skifte bekendtskab med forskellige discipliner indenfor friluftslivet såsom kano, orientering, bål og vandring med mere. Undervejs bliver vi klogere på hvad naturen betyder for os og hvordan vi færdes i den – alt dette naturligvis i det bedste selskab og med den altid trofaste termokop lige ved hånden. Vi sover på Silkeborg Højskole hver nat. Vel mødt til en uge i friluftslivets tegn!

Idræt // Amanda Lycke, Oliver Løvaa og Lise Termansen

Vi skal ud i naturen og få pulsen op, mærke kroppen arbejde og blive beskidte imens vi har det sjovt. Det er et meget alsidigt idrætsspor, hvor du får prøvet dig af på flere forskellige sportsgrene, kendte som ukendte. Der er plads til både den erfarne idrætsudøver og nybegynderen.Du får blandt andet muligheden for at prøve mountainbike, SUP-boards på Silkeborg Langesø, Trailløb, Adventurerace, Yoga og mere utraditionelle idrætslege samt sjove overraskelser undervejs.

Dato: 1.- 5. august 2021

Arrangør: Silkeborg Højskoles Elevforening

Sted: Silkeborg Højskole

Fortæl mig hvad GEJST er.